Priit Talves võitis maratonisarja

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Talves
Priit Talves Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval tunnustavad «EMT Estoloppet» korraldajad Tartus peetaval pidulikul autasustamistseremoonial sarja parimaid pikamaasuusatajaid. Tänavuses sarjas osales kokku 11 796 suusatajat, nendest 8968 pikkadel distantsidel. Kuue osavõistluse kokkuvõttes oli edukaim mees Viljandist pärit klubi Sparta liige Priit Talves, naistest võitis Sirli Hanni. Mõlemad osalesid neljal maratonil.


Võistkondlikus arvestuses tunnistati üheksa meeskonna seas parimaks Rakvere Siplased/Craft.

EMT Estoloppet korraldajate tunnustuse saavad laupäeval veel kaheksa kõige staažikamat maratoonarit, kes alates 1998. aastast on osalenud sarja kõigil 59 maratonil. Nende on seas ka Viljandimaa mehed Kaarel Toss ja Margus Viisut. Sel aastal osales absoluutselt kõikidel etappidel 188 pikamaasuusatajat.

Sarja juhi Indrek Kelgu sõnul võib sellega hoolimata mõnel etapil ette tulnud krõbedatest külmakraadidest ja tuisust, rahule jääda. «Suusavõistlusi ja ka suusatajaid on viimasel ajal palju juurde tulnud ning see teeb väga rõõmsaks,» kõneles Kelk. «Sarja osavõistlustel käis tänavu üle 400 spordisõbra mullusest enam.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles