Nädala kuritegu. Kodune kaitseladu

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

Viimasel ajal on päris palju räägitud kodustest kriisivarudest ehk sellest, et üks õige Eesti kodu peaks olema võimeline mõnda aega iseseisvalt hakkama saama. Et kui puhkeb suur torm või, hoidku selle eest, sõda, oleks meil riisi, tangu ja mannat. Et vann oleks täis vett puhuks, kui veevarustus katkeb, ja köögikapis oleks vähemalt sama palju küünlaid kui Eve Kivi «Viimses reliikvias» pühadele õdedele sõidutas. No umbes nii. 

Sellest lähtudes võiks öelda, et Kaitseliidu Sakala maleva endine laohoidja oli kõikvõimalikeks kriisideks suurepäraselt valmistunud. Ehkki kuivainete ja küünalde kohta meil info puudub, on teada, et ülemöödunud aastal leiti tema kodust näiteks 24 paari poolsaapaid, 65 käterätikut, 20 vihmaülikonda ja 47 kaitseväe T-särki. Ainus häda on, et need kõik ja veel palju muud oli naine oma töökohast varastanud.

Lõpuks tuleb kuritegu muidugi välja, nagu ka kõnealusel juhul. Paraku on laohoidjaamet kord selline, mis võimaldab ebaausal inimesel endale sahkerdada isegi väga suuri koguseid ja seejuures mõneks ajaks märkamatuks jääda. Peamine, mis aitab seda ära hoida, on elementaarne taustakontroll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles