Repliik. Päris õige Eesti toit

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

​Tõsi on, et turult, vähemalt Viljandist ja eelkõige talviselt siseturult, on raske leida ehedat kodumaist toitu. Erandid siiski on: Pajumäe talu mahepiimalett ja selle kõrval paiknev lihalett pakuvad korralikku kaupa. Koduses väliaias maad sonkinud sigade liha turult ei saa. Vaevalt et üldse kuskilt saab, eriti praegust seakatkupuhangut arvestades.

Ometi on ka Viljandis üks tänuväärt koht, kust on võimalik osta talukaupa, millest suur osa on mahetoodang. See on kaubamaja hoovis asuv toiduvõrgustiku OTT Toiduait, mis on avatud neljapäeva, reede ja laupäeva õhtupoolikuti. 

Seal on ka näha, kuidas väiketootjad ostjate nõudlusele tasapisi vastu tulevad. Kanapidajaid ja munamüüjaid üha lisandub ning Säga-Aaviku mahetalu on müügile toonud astelpajumoosi, mida on sageli küsitud.

Tagasi üles