Viljandi ei ühine naabritega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärsti vallavanem Erich Palm
Pärsti vallavanem Erich Palm Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi ei soovi ühineda naabervaldadega, kes arendavad taas ideed rõngasvalla loomisest maakonnakeskuse ümber.


Pärsti, Saarepeedi, Viiratsi, Paistu, Kõpu, Kolga-Jaani ja Viljandi esindajad kogunesid kolmapäeval Vana-Võitu vallavolikogu esimeeste, vallavanemate ja volikogu liikmete nõupidamisele, et arendada juba 1999. aastal sündinud ideed rõngasvalla loomisest Viljandi ümber.

Pärsti vallavanem Erich Palm ütles «Postimehele», et mõne aja eest tekkis töörühmas ka idee ühineda Viljandiga ja edaspidi võib-olla kogu maakonna tasandil.

Kohtumisel osalenud Viljandi linnavolikogu esimees Tarmo Loodus ütles, et Viljandi volikogu pole seda küsimust arutanud, kuid linnajuhid on seisukohal, et linn ei ühine naaberomavalitsustega. Samas ei välistanud ta ühinemist kaugemas tulevikus.

Loodus rääkis, et Viljandi linn, mis teeb ümberkaudsete omavalitsustega koostööd mitmes valdkonnas, suhtub naabervaldade ühinemisse positiivselt. Tema sõnul muutub koostöö lihtsamaks, kui partnereid jääb vähemaks.
Loodus kinnitas veel, et linn kavatseb ka edaspidi võtta osa koosolekutest, kus arutatakse omavalitsuste ühendamist.

Kohtumisel osalenud omavalitsuste volikogud arutavad võimalikku ühinemist uuesti selle kuu jooksul ja siis selgub, millistes omavalitsustes tuleks korraldada rahvaküsitlus ja kes on valmis liitumiskõnelustes edasi liikuma.
Viimati arutasid Viljandiga külgnevate valdade juhid ühinemist septembri keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles