Kas väike Viljandi vajabki enam kultuurimaja?

, viljandlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«SAKALAS» on olnud mitu korda juttu Viljandi kultuurimaja remondist. See on osutunud liiga kalliks. Nüüd vaieldakse selle üle, kas meie linnale ongi enam kultuurimaja vaja. Lihtne on öelda, et ei ole. 

Siin sündinud ja kasvanud inimesena julgen sellele vastu vaielda.

Olen juba lapsena tallanud kõnealuse maja lavalaudu ning käinud hiljem paljudel huvitavatel kontsertidel ja muudel üritustel.

Praegu on kultuurimaja uksed suletud. Sellest on väga kahju. Siia tulid Tallinnast, Tartust ning välisriikidestki esinema paljud väljapaistvad solistid. Kultuurimaja hubases kohvikus pidasime kunagi luuleklubiga kirjandusõhtuid, seal korraldati kunstinäitusi ja tähistati ka Viljandi kultuuritegelaste juubeleid.

Samuti saatsime kultuurimaja saalist viimsele teele auväärt linnakodanikke.

KULTUURIMAJAS harjutasid rahvatantsijad, käis koos klubi Ajaratas, tegutsesid ansamblid ja koorid, kirjakunstiring ja kunstiklubi. Seal korraldati üleriigilisi ettevõtmisi, nagu puuetega inimeste kultuurifestivali, õpetajate teatripäevi, bändide päevi ning palju muudki. Kultuurimaja kunstiline juht Malle Allese ja kontsertide korraldaja Aivar Trallmann tegid head tööd.

Arvan, et kui meie linnakese kultuurituiksoon suletakse, avaldab see mõne aja pärast pärssivat mõju kogu Viljandi maakonna kultuurielule.

Miks peame suunama Viljandi kultuurielu pärimusmuusika aita? See uus vana maja jäägu ikka nimetatud valdkonna edendamiseks.

Kultuurimaja praegune asukoht on väga hea: see paikneb otse linna südames.
Iseasi, kas 1950. aastate stiilis hoonele on vaja teha suuri juurdeehitisi? Ehk piisaks sellestki, kui praegune maja oleks heas korras, et inimesed saaksid seal rõõmsalt edasi tegutseda?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles