Kingitus Eesti rahvalt: EAS maksab Ärma talu toetuse ise kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves mullu augusti lõpus veel presidendina Ärma talu maal, kus oli käsil puu istutamine.
Toomas Hendrik Ilves mullu augusti lõpus veel presidendina Ärma talu maal, kus oli käsil puu istutamine. Foto: Elmo Riig

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatus otsustas pärast haldusmenetlust arvata abikõlbmatuks 90 protsenti osaühingule Ermamaa eraldatud toetusest ja tagastada see Euroopa Komisjonile. Ligi 152 000 eurot maksab EAS ise kinni, sest president Toomas Hendrik Ilveselt summa sissenõudmiseks pole tema hinnangul juriidilist alust.

Sille Talvet-Unt
Sille Talvet-Unt Foto: Mihkel Maripuu

EAS-i juhatuse esimees Sille Talvet-Unt (pildil) nentis pressiteate vahendusel, et kuigi tahtlikke rikkumisi pole tuvastatud, on Ermamaa projekti menetlemise eri etappides tehtud vigu. Näiteks oleks EAS tema arvates võinud möödunud aasta sügisel põhjalikult kaaluda, kas tunnistada 2012. aastal tehtud otsus kehtetuks ja teha juba siis uus, terviklikum analüüs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles