Repliik: Telekanalist kanalisatsiooniks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: Elmo Riig / Sakala

Kommertstelekanalite jälgimine on inimestele põnevaks muudetud: juba enne saadet või filmi mõtled, mis üllatust täna pakutakse?


Teisipäeval näiteks ajas Kanal 2 paljud vaatajad segadusse, näidates menuseriaali «Teadmata kadunud» osa jupiti ja ajaliselt segamini paisatult. Sageli juhtub, et keset filmi kaob ekraani alt servast tõlkeriba. Kui on möödunud viis minutit ja vaataja on ennast ingliskeelsele tekstile ümber häälestanud, ilmub tõlge ilma igasuguste vabandusteta tagasi.

Säärased apsud toovad pähe mõtte: kas telestuudios käib töö nii, et lindistus pannakse käima ja siis lähevad kõik kohvi jooma? Igal juhul jääb mulje, et filmi sujumist ei jälgi keegi, sest vigu hakatakse parandama just umbes sellise ajavahe järel, mis kulub tassi kohvi joomiseks.

Kui täpsus on kuningate viisakus, on telekanalid küll kindlalt vabariiklased: saadete viieminutine hilinemine on muutunud täiesti tavaliseks.

Ilmselt pole kommertskanalitele eelkõige tähtis vaataja, vaid reklaamiraha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles