Uisumaratoni võit libises napimast napimalt Lätti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi uisumaratoni äge lõpuheitlus andis napimast napi võidu lätlasele Reinis Znotiņšile (vasakul) Kuido Koppeli (paremal) ees. Kolmanda koha sai Viljandimaa mees Kermo Randmäe (keskel). Mulgi uisumaratonist võttis osa 283 inimest, neist 126 startisid pikemale ehk 30-kilomeetrisele distantsile.
Mulgi uisumaratoni äge lõpuheitlus andis napimast napi võidu lätlasele Reinis Znotiņšile (vasakul) Kuido Koppeli (paremal) ees. Kolmanda koha sai Viljandimaa mees Kermo Randmäe (keskel). Mulgi uisumaratonist võttis osa 283 inimest, neist 126 startisid pikemale ehk 30-kilomeetrisele distantsile. Foto: Marko Saarm

Pühapäeval Viljandi järvel teoks saanud seitsmenda Mulgi uisumaratoni esimest ja teist kohta jäi lahutama kaks sajandikku. Paremuselt kolmas mees lohises üle lõpujoone vähem kui sekund hiljem.

30-kilomeetrise maratoni viimasele, kuuendale ringile läks toosama kolmik tihedalt koos olles. Finišisirgeks ajastatud lõpuspurdis oli viimase hetkeni segane, milline võistleja jääb peale.

Veidi enne päästvat joont juhtus aga nii, et lätlase Reinis Znotiņši ja Kuido Koppeli vahel uisutav Viljandi sõudeklubi liige Kermo Randmäe kukkus. Znotiņš ja Koppel vihisesid finišiväravast läbi nii, et ühe pealtvaataja meelest võitis üks, teise arvates teine. Ametlik ajavõtusüsteem ütles nende vaheks kaks sajandikku ja nii, et Eesti-Läti maavõistluseks kujunenud mõõduvõtul tuli eestlastel tunnistada lõunanaabri paremust: Znotiņši aeg oli 1:05.49,93 ja Koppelil 1:05.49,95. Randmäel, kes finišeerus tavatus asendis, läks kirja aeg 1:05.50,61.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles