Sõudjad võtavad vastu tunnustuse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõudeliit nimetas hooaja edukaimaks noormeheks juunioride maailmameistrivõistlused kaheksanda
kohaga lõpetanud Kaur Kuslapi.
Eesti sõudeliit nimetas hooaja edukaimaks noormeheks juunioride maailmameistrivõistlused kaheksanda kohaga lõpetanud Kaur Kuslapi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna õhtul on Tartus Athena keskuses Eesti sõudeliidu pidulik hooaja lõpetamine ning selle eestlastele ülimalt edukaks kujunenud aasta lõpuüritusel tunnustatakse ka kolme viljandlast.


Sõudeliidu tunnustuse eduka hooaja eest võtavad viljandlastest vastu treener Ruth Vaar ning tema õpilased, Euroopa meistrivõistluste hõbemedalist Kaur Kuslap ja olüm­pialane Kaspar Taimsoo.



Tänavu juunioride maailmameistrivõistlustel kaheksanda koha pälvinud Kaur Kuslapi nimetas alaliit hooaja parimaks noormeheks, Kaspar Taimsoo võtab tunnustuse vastu kui aasta edukaim alla 23-aastane sõudja ning nende treener Ruth Vaar pärjati kokkuvõtete tegemisel edukaimaks noortetreeneriks.



Vaari sõnul oli tegemist  tema treenerikarjääri seni parima aastaga. «2005. aastal saime kaks preemiat, nüüd on neid kolm,» rõõmustas ta.



Vaar nentis, et aastasse mahtus nii tõususid kui mõõnasid.



«Positiivse poole peale jäävad kindlasti head tulemused ja baasi areng — sõudjad said hiljuti uued olmeruumid ning ellingu ehitamine käib täie hooga,» rääkis treener. «Samas toovad tiitlid kaasa suuremaid eesmärke ning praegu näen vaeva uute paatide hankimisega, et saaks sportlastega normaalselt edasi tegutseda.»



Hooajajärgne puhkus on sõudjatel juba seljataga ning neid võib taas näha Viljandi järvel valmistumas uueks hooajaks.



Eesti aasta parima meessõudja au pälvisid tänavu kaks sportlast, olümpia­me­dalistid Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson Pärnu sõudeklubist. Aasta treeneriks nimetati nende juhendaja Tatjana Jaanson.



Nii aasta parimaks naiseks kui parimaks alla 23-aastaseks naissportlaseks nimetati Kaisa Pajusalu Pärnu sõudeklubist. Parim neiu on Andra Joost Kalevi spordiklubist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles