Mulgi uisumaratoni võit libises napimast napimalt Lätti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Viljandi järvel toimunud seitsmenda Mulgi uisumaratoni esimest ja teist kohta jäi lahutama kaks sajandikku. Paremuselt kolmas mees lohises üle lõpujoone vähem kui sekund hiljem.

30-kilomeetrise maratoni viimasele ehk kuuendale ringile läks toosama kolmik tihedalt koos olles. Finišisirgeks ajastatud lõpuspurdis oli kuni viimase hetkeni segane, milline võistleja jääb peale.

Veidi enne päästvat joont kukkus aga lätlase Reinis Znotinsi (number 11) ja Kuido Koppeli (2) vahel uisutanud Viljandi sõudeklubi liige Kermo Randmäe (4), mistõttu läks tema aeg lukku tavatus asendis olles. Silmapilk enne seda vihisesid Znotins ja Koppel stardi-finiši väravatest läbi nii, et ühe pealtvaataja meelest võitis üks, teise arvates teine. Ametlik ajavõtusüsteem ütles nende vaheks kaks sajandikku ja seda nii, et Eesti-Läti maavõistluseks kujunenud mõõduvõtul tuli eestlastel tunnistada lõunanaabri paremust. Reinis Znotinsi aeg oli 1:05.49,93, Kuido Koppelil 1:05.49,95 ning Kermo Randmäel 1:05.50,61.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles