Elutöö preemia jäi volikogu saali

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Raudla oli 1991. aasta ärevatel augustipäevadel Viljandi linnapea.
Heiki Raudla oli 1991. aasta ärevatel augustipäevadel Viljandi linnapea. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavolikogu otsustas tänavu elutöö preemia anda kirjanikule, ajaloolasele ja veteranpoliitikule Heiki Raudlale. See on kolmas kord, mil kohalik otsustuskogu määras autasu oma liikmele.

Raudlat teatakse silmapaistva viljandlasena 1972. aastast. Lisaks sellele, et ta on jaganud teadmisi õpetajana mitmes koolis, on ta olnud Sakala ajakirjanik, karikaturist, riigikogulane, linnapea ja volikogu liige. Ta on kirjutanud hulga raamatuid, millest mitu kajastab Viljandi värvikat ja väärikat ajalugu. Samuti on Raudla koostanud raamatu kujul ilmuvat Sakala Kalendrit.

Ehkki valikus oli rohkem nimesid, otsustasid fraktsioonid ja komisjonid neljapäevasel istungil lisaks Raudlale elutöö preemia kandidaadiks esitada näitleja Luule Komissarovi, kergejõustikutreener Tiit Aru, baptistikoguduse õpetaja Aamo Remmeli ja elupõlise tänavavalgustuse hooldaja Eldur Mäemehe. Salajasel hääletusel pälvis Raudla 13 ja Komissarov 11 häält. Ülejäänutele sedapuhku toetust ei jagunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles