Sööme sõnu. Kartuliusku paganad

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauboikartulid
Kauboikartulid Foto: Üllar Priks

Eestlasi on nimetatud üheks Euroopa paganlikumaks ja usuleigemaks rahvaks. Päris nii see kindlasti pole. Ma ei taha aga siinkohal rääkida Taarast ja pühadest hiitest, vaid hoopis kartulist.

Näidake mulle eestlast, kes pole kunagi kartulit söönud. Või näidake mulle eestlast, kes päevaprae juurde kartuli asemel näiteks kuskussi nõuab. Kindlasti on ka selliseid, aga mina neid ei usaldaks. 

Kartul on meid aidanud läbi paksu ja vedela. Kui nälg on majas, siis paar mugulat koridorinurgast ikka leiab. Või mis, Eestis ei oleks peaaegu ühtegi kõrgharidusega inimest, kui meil poleks kartuleid! Oma konarliku õppetee vältel ajasin ma neid sisse tonnide viisi. Ja mitte ainult pannil praetuna, kuigi ka see on üks hüva roog, mis võib keele alla viia. Ilma liialdamata arvan, et võiksin une pealt mitukümmend kartuliga seotud retsepti letti lüüa, üks parem kui teine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles