Mulgi valla juhid põhjendasid peaministrile uut nime (2)

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Mulgimaa on suurem kui Mulgi vallaks ühineda soovivad Halliste, Abja, Karksi ja Mõisaküla, pole teised mulgid uue nime vastu protesti esitanud. Pigem kiitnud.
Ehkki Mulgimaa on suurem kui Mulgi vallaks ühineda soovivad Halliste, Abja, Karksi ja Mõisaküla, pole teised mulgid uue nime vastu protesti esitanud. Pigem kiitnud. Foto: Marko Saarm

Lõuna-Viljandimaal Mulgi vallaks ühineda soovivate omavalitsuste liidrid saatsid teisipäeval peaministrile ühise kirja, mille seitsmes punktis nad põhjendavad, miks just Mulgi nimi uuele vallale kõige paremini sobib.

Valitsus kinnitas Halliste, Abja ja Karksi valla ning Mõisaküla linna ühinemise juba 12. jaanuaril, kuid et rahandusministeeriumi juures tegutsev kohanimenõukogu ei toetanud Mulgi valla nime kasutuselevõtmist, saatis valitsus kirja, milles palus tänastel otsustajatel uut nime põhjendada.

Kohanimenõukogu liikmed leiavad, et Mulgi vald ei hõlma kogu Mulgimaad ja seetõttu oleks nimi eksitav. Eksperdid soovitavad lisada nimele täiendi, kas Abja-Mulgi või Lääne-Mulgi. Lisaks tehti ettepanek nimetada uus omavalitsus Karksi-Halliste vallaks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles