Viljandis tegi proovi pillimeeste vägi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval kogunes Viljandisse veerand tuhat noort muusikut.
Pühapäeval kogunes Viljandisse veerand tuhat noort muusikut. Foto: Tonio Tamra

Pühapäeval kogunes Viljandisse üle 250 noore rahvamuusiku ja orkestrandi, et teha eelproovi juulikuise noorte laulu- ja tantsupeo jaoks.

11. noorte laulu- ja tantsupeo Viljandimaa kuraatori Kati Grauberg-Longhursti sõnutsi pole varem juhtunud, et ühes proovis on korraga nii suur hulk muusikuid.

Viljandi maagümnaasiumi algklasside majja olid lisaks Viljandi maakonna sümfooniaorkestrile tulnud Paide muusikakooli sümfoniett­orkester ja Pärnu muusikakooli keelpilliorkester. Pärast koondproovi jäid puhkpilliorkestrid veel maagümnaasiumi algklasside majja harjutama, ent rahvamuusikud läksid ettemängimisele Viljandi orkestrimajja.

«Olen käinud üle Eesti üheksal koondproovil,» rääkis Viljandi muusikakooli direktor Tonio Tamra. «Viljandis olid kõigil lood juba selged ning sai tegeleda peensustega. Väga hea mulje jäi igal juhul.»

Viljandimaalt kandideerib suurpeole 116 kollektiivi 2614 osalejaga. Sõelale soovib jääda 45 rahvatantsurühma, kuus võimlemisrühma, 51 koori, kolm orkestrit, kaheksa rahvamuusikaansamblit ja kolm rütmimuusikaansamblit.

Peole pääsejaid saab Grauberg-Longhursti sõnul hakata nimetama alles siis, kui kõik ettemängimised on läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles