Rattaklubi pakub uudset võistlust

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval võistlevad jalgratturid Valuoja orus sprindidistantsil.
Laupäeval võistlevad jalgratturid Valuoja orus sprindidistantsil. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Laupäeval Viljandis Valuoja orus peetaval sprindivõistlusel pakutakse ratturitele võimalust proovida oma kiirust rattal 100 meetri läbimises.


Kui laupäevase sprindivõistluse põhidistants kujutab endast 1,45 kilomeetri pikkust ringi, kus tuleb sõita küll siledal maastikul, ent läbida ohtralt järske kurve, siis võistluspauside ajal pakutakse ratturitele esimest korda Eestis ka kiirendusvõistlust.



Viljandi rattaklubi teatel on tegemist meelelahutusliku jõuprooviga, kus 100 meetri pikkune distants on maha märgitud sirgele asfaltteele. Ratturid stardivad ühekaupa ning käsitsi ajavõtuga fikseeritakse kõigi sportlaste aeg sekundikümnendiku täpsusega.



Eesti jalgratturite liidu tegevjuhi Urmas Karlsoni sõnul on tegemist uudse võistlusega, millesarnast pole Eestis tõenäoliselt korraldatud pärast Pirita treki valmimist 1960. aastatel.



«Nii lühike sõit on tegelikult trekidistants ja seda pole minu teada maastikuratastele kunagi enne korraldatud,» selgitas ta. «Minu teada on aastaid tagasi tehtud üks lühike šõuvõistlus jalgratturitele rannaliival, aga seal võis distants olla paarsada meetrit.» Sellise võistluse proovimist traditsioonilise maastikurataste sprindi ühe osana pidas


Karlson täiesti kohaseks.



Valuoja orus alustavad ratturid võistlemist laupäeval kell 12. Pealkirja «Viljandi 100» kandev võistlus algab eeldatavalt kell 13.



Ratturid võistlevad Viljandis ka pühapäeval. Kella kahe ajal alustatakse lauluväljakul ja lossimägedes sügiskrossi, millel selguvad tänavused maakonna meistrid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles