Haigla hooldekodu ehitus sai taas hoogu

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed põrandad on saanud betoonkatte.
Esimesed põrandad on saanud betoonkatte. Foto: Elmo Riig / Sakala

Et betoonivedu jäi pikalt kestnud pakase tõttu vahepeal katki, tuli Viljandi õendus-hoolduskodu ehituse esimese etapi lõpptärminit pisut edasi lükata.

Viljandi haigla kommunikatsioonijuht Nele Normann ütles, et pakaselised ilmad tõid töödesse kahe kuni kolme nädala pikkuse nihke. Ehitustööde esimene etapp Jämejala pargis algas mullu novembri teisel poolel ning pidi lõppema aprillis.

«Paraku oli ehitaja sunnitud edasi lükkama uute ukse- ja aknaavade lõhkumise, akende vahetamise, välisseinte ladumise, vahelagede betoneerimise ja teised ilmastikust sõltuvad tööd,» loetles Normann.

Käsilolevad tööd

Ilma soojenedes paranesid ka töötingimused. Läinud teisipäeval leppis Viljandi haigla osaühinguga Silindia kokku, et töö saab valmis esialgu planeeritust kuni kolm nädalat hiljem.

«Nüüd on käsil välisseinte ladumine ja põrandate betoneerimine, samuti paigaldatakse elektrisüsteemi ja kanalisatsiooni,» lausus kommunikatsioonijuht. «Selle nädala lõpuks on plaanis ära valada ligikaudu sada kuupmeetrit betooni.»

Tema teada on umbes nelikümmend meest teinud üle poole plaanitud ehitustöödest.
Viljandi haigla juhatuse esimees Ülle Lumi ütles, et kui tegemist oleks mõne teise ettevõtjaga, hirmutaks külmakraadidele kaotatud nädalad haiglat kui tellijat.

«Aga senine koostöö Silindiaga julgustab uskuma, et mehed peavad sõna ja tähtaeg eriti ei pikene. Seda kinnitab ka sellel nädalal alanud betoonitööde pealetung: masinad vuravad ja segu voolab,» rääkis ta.

Juurdeehitus algab suvel

Silindia objektijuht Margus Pedak lausus, et kuigi pakane mõjutas ajagraafikut, ei katkenud tööd siiski kordagi.

«Midagi oli alati teha,» nentis ta. «Betoonitootja ei sõida välja, kui külma on üle 15 kraadi. Aga kui betooneerimine kõrvale jätta, siis üldiselt on läinud tööd plaanipäraselt.»

Pedak hindas, et tööde esimene etapp peaks lõppema maikuu keskel.

Nele Normann lisas, et teise etapina on kavas rekonstrueeritud hoonele juurdeehitise rajamine.

«Praegu käib projekteerimine ning ehitustegevus algab hiljemalt 1. juulil, aga loodetavasti juba varem,» lisas ta. «Teise etapi töö tegija leidmiseks kuulutatakse välja uus hange.»

VANAST UUS

Viljandi haigla Jämejala kinnistul kümmekond aastat tühjalt seisnud hoone läbib põhjaliku uuenduskuuri.
• Hoone rekonstrueerimine ja juurdeehitise rajamine loob haiglale senise 70 asemel 90 voodikohta.
• Õendus-hoolduskodu avamine parandab hooldusravi- ja hooldusteenuse kvaliteeti ning kättesaadavust.
• Töö läheb maksma ligi 2,48 miljonit eurot. Sellest 1,40 miljonit tuleb Euroopa regionaalarengu fondist. Ülejäänu lisab haigla oma eelarvest.
Allikas: Viljandi haigla

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles