Kirsimäe kohvik vahetab ilmet

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omalaadsed lillkaunistustega lauad jäävad Kirsimäe kohvikusse ka edaspidi.
Omalaadsed lillkaunistustega lauad jäävad Kirsimäe kohvikusse ka edaspidi. Foto: Elmo Riig

Eesti pärimusmuusika keskuses asuva Kirsimäe kohviku omanik Annika Jaansoo ja sisekujundusbüroo Saha esindaja Riina Harik allkirjastasid lepingu, mille järgi saab kohvik järgmiseks aastaks uue sisekujunduse.


Kuigi tänavu mais avatud kohvik on omanike sõnul kogunud kiiresti populaarsust, pole see veel lõplikult valmis.



Ettevõtjad soovivad kujundada kohvikust õdusat kohta, mis kannaks edasi eesti pärimuskultuuri. Uue ilme märksõnad on armas, vanamoeline, hubane ja lopsakas.



«Meil oli väga raske leida sisekujundajat, kes soostuks teise inimese alustatud tööd lõpuni viima,» lausus Jaansoo, viidates kunstnike perest võrsunud Anni Arrole, kellega algul koostööd tehti.


Sisekujundaja Riina Harik pidas ülesannet keerukaks ka kohviku U-kujulise põhiplaani ja ehitise materjalivaliku tõttu. Teisalt nentis ta, et kohvikust avanev suurepärane vaade ja koha rahvuskultuuri rõhutav iseloom pakuvad põnevat väljakutset.

Et Riina Harik on pärit Viljandist, oli ta meelsasti nõus kunagises kodulinnas kätt proovima. Hariku senised suuremad tööd on Tallinna hotellide Park, Euroopa ja Telegraaf sisekujundus. Viimati nimetatu eest pälvis Harik mullu Eesti sisekujunduse aastapreemia.

Kokkuleppe järgi säilitab uus sisekujundaja võimalikult palju praegusest mööblist, sest kohviku külastajad kiidavad nii mustrilise kangaga kaetud diivaneid kui rahvuslike motiividega laudu.

«Paljudel püsikülastajatel on välja kujunenud oma lemmikkoht,» nentis Jaansoo.

Lepingu järgi valmib sisekujundus 31. detsembriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles