Täna algab täiskasvanud õppija nädal

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täiskasvanud õppija nädala plakat
Täiskasvanud õppija nädala plakat Foto: Internet

Täna kell 12 saab Võru kultuurimajas Kannel alguse üheteistkümnes täiskasvanud õppija nädal, mille ajal leiab kõikjal Eestis aset kümneid huvitavaid üritusi, mis ärgitavad inimesi oma teadmisi ja oskusi täiendama.



Täiskasvanud õppija nädala avamisel tehakse teatavaks tänavune aasta õppija, koolitaja, koolitussõbralikem organisatsioon ja omavalitsus.



Tänavu on Euroopa kultuuridevahelise dialoogi aasta ja avaüritusel peab teemakohase ettekande «Õppimine kui kultuuri dialoog» Eesti kultuuriakadeemia professor David Vseviov.



Täiskasvanud õppija nädal on elukestvat õpet propageeriv üritus, mille ajal pööratakse enam tähelepanu täiskasvanueas õppimisele ja arenemisele. Sel ajal on fookuses eluaegne õppimine ja enesetäiendamine kui isiksuse ja ühiskonna arengu põhiline eeldus toimetulekuks muutuvas maailmas.



Pärast Võrus peetavat avamist leiab kõigis maakondades nädala jooksul aset arvukalt üritusi.



Eile tunnustati Viljandi ühendatud kutsekeskkoolis täiskasvanud koolitajaid. Kolmapäeval, 15. oktoobril kell 11 algab pärimusmuusika aidas täiskasvanute seminar «Elukestev õpe kui omavalitsuse mootor», millel antakse üle autasu Viljandimaa parimale täiskasvanud õppijale, koolitajale ning omavalitsusele ja organisatsioonile.



16. oktoobril kell 15 on rahvakunstiühingu koolituskeskuses Viljandi kultuurimajas avatud õpitoad ning kell 17 avab Heimtali muuseumis uksed õpituba «Mulgi mustrid, Mulgi vaip».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles