«Piloot» pälvis palju tähelepanu

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Luubi kirjutatud ja lavastatud «Piloot» kandideerib auhindadele kolmes kategoorias. Herta rolli eest on esile tõstetud Kadri Leppa (vasakul).
Andri Luubi kirjutatud ja lavastatud «Piloot» kandideerib auhindadele kolmes kategoorias. Herta rolli eest on esile tõstetud Kadri Leppa (vasakul). Foto: Jaanus Laagriküll

Mullu aprillis Ugala lavale jõudnud «Piloot» kandideerib Eesti teatri aastaauhinnale kolmes kategoorias: parima lavastaja, naiskõrvalosatäitja ja kunstnikutöö eest.

Ugala loominguline juht Indrek Sammul, kes samuti «Piloodis» näitlejana kaasa teeb, oli uudise üle õnnelik. «Mul on suur heameel «Piloodi» ja eriti Kadri üle!» rõõmustas ta.

Näitlejanna Kadri Lepp kandideerib naiskõrvalosa preemiale Herta rolliga selles lavastuses. Sellesama osatäitmise eest pälvis Lepp aasta algul Ugala kolleegipreemia kui parim naisnäitleja.

«Loomulikult on tore, et tunnustust on leidnud ka «Maakad» ning Taago Tubina ja Ruslan Trochynskyi koostöö,» lausus Indrek Sammul.

Taago Tubin ja ansamblist Svjata Vatra tuttav muusik Ruslan Trochynskyi kandideerivad auhinnale originaalmuusika ja muusikalise kujundusega, mille nad on loonud lavastusele «Maakad».

Ruslan Trochynskyi, kes kodumaal Ukrainas on pisut näitlemist õppinud ja ka näitlejana üles astunud, oli tunnustusest kuuldes üllatunud ja sõnas, et on selle üle väga uhke.

«Sain esimest korda päris näitlejatega proovides käia ja teatrile muusikat kirjutada ning see oli hästi positiivne kogemus. Pealegi õppisin palju eesti keelt,» rääkis Trochynskyi. «Ma olen tänavu nii palju häid üllatusi saanud: kutse presidendi vastuvõtule, nüüd teatripreemia uudis... Ei teagi, mida veel oodata!»

Ta kiitis koostööd lavastaja Taago Tubinaga. «Taago on väga avatud ja tal on selge pilt, mida ta soovib saavutada, kuid ta arvestas alati minu ettepanekuid,» kiitis muusik. «Palju õnne Taagole ja Ugala teatrile!»

Taas püüab parima muusikalise kujunduse auhinda Ugala muusikajuht Peeter Konovalov, seekord lavastustega «Grace ja Glorie» ning «Isa talveuni» tehtud töö eest. Eelmisel aastal pälvis Konovalov koos Viljandi muusikakooli pedagoogi Marge Loigiga parima muusikalise kujunduse auhinna jõululavastuse «Nähtamatu varandus» eest.

Teatritöötaja auhinnale kandideerib kaks pikaaegset Ugala töötajat: kunstnik-dekoraator Taimi Põlme, kes pälvis tänavu ka kolleegipreemia, ja vanemlavameister Gennadi Gorjajev.

Indrek Sammul ütles, et kõik külalised on alati Ugala häid lavatöötajaid tunnustanud. «Selle eest tuleks kiita just Gennadit, kes on loonud tugeva meeskonna,» rääkis ta. «Tunnustust on töötajatele väga vaja, nende töö äramärkimine ja preemia vääriliseks nimetamine on iseenesest tähtis, tuleb siis võit või mitte.»

Reet Neimari nimelisele kriitikaauhinnale on 2010. aastal ilmunud teatrikriitika eest nominendina esitatud Viljandist pärit Alvar Loog.

Alates 1961. aastast annab Eesti teatriliit kultuurkapitali abiga igal aastal välja 33 auhinda. Teatriauhindade ajalugu ulatub aastasse 1961. Võitjatele antakse eelmise aasta loomingu eest auhinnad kätte rahvusvahelisel teatripäeval, 27. märtsil Draamateatris, kust teeb otseülekande Eesti Televisioon.

NOMINENDID

Ugala teatri töötajad kandideerivad teatriliidu auhindadele mitmes kategoorias.
• Lavastaja auhind: Andri Luup lavastusega «Piloot».
• Naiskõrvalosa auhind: Kadri Lepp Herta osaga lavastuses «Piloot».
• Kunstniku auhind: Jaak Vaus lavastuse «Jürka» lavakujundusega; Laura Pählapuu lavastuse «Piloot» lavakujundusega.
• Teatritöötaja auhind etendust ettevalmistavas kategoorias: kunstnik-dekoraator Taimi Põlme.
• Teatritöötaja auhind etendust teenindavas kategoorias: vanemlavameister Gennadi Gorjajev.
• Sõnalavastuste muusikalise kujunduse auhind: Peeter Konovalov lavastuste «Grace ja Glorie» ja «Isa talveuni» originaalmuusika ja muusikalise kujundusega; Taago Tubin ja Ruslan Trochynskyi lavastuse «Maakad» originaalmuusika ja muusikalise kujundusega ning Taago Tubin lavastuse «Paanika» (teater Vanemuine) muusikalise kujundusega.
Allikas: Eesti teatriliit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles