Tänapäeva loojates kestab esiemade ilumeel

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Riina Tombergi kavandatud kudumid on perfektselt valmistanud tublid Saaremaa naised. Vaibad on kudunud Viorica Kuusik.
Kunstnik Riina Tombergi kavandatud kudumid on perfektselt valmistanud tublid Saaremaa naised. Vaibad on kudunud Viorica Kuusik. Foto: Elmo Riig

Anu Raud on tulnud Kondase keskusse vaatama oma õpilaste Riina Tombergi, Viorica Kuusiku ja Christi Küti näitust «Punase lõngaga – vaibad ja vammused». Vammused on teinud Riina Tomberg, vaibad Viorica Kuusik ja Christi Kütt.

Küllap mäletavad paljud ammuseid aegu, mil Riina Tomberg kavandas Halliste koolile soojad ja mõnusad vormikampsunid ning need tema töökojas ka valmis kooti. Nüüdseks on kudumeid tellima jäänud vaid Harjumaa Vääna mõisakool, kus esimese klassi õpilased saavad endale igal sügisel kenad rahvusliku ornamentikaga külma eest kaitsjad.

Endal kaks kampsunit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles