Repliik: Et jäätee jääks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tea Raidsalu
Tea Raidsalu Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavune talv on peale suusasõprade head meelt valmistanud ka saarerahvale, kaanetades mere paksu jääkihiga, mis võimaldab sellel vurada autodega. Vee taga elavatele inimestele on turvaliseks tunnistatud jäätee väga tähtis, sest hõlbustab mandril asjatoimetustel käimist.

Ühtlasi meelitab tavatu rada saartele huvilisi, kes ihkavad piiluda, mismoodi seal, kus nemad tavaliselt üksnes jaanipäeva peavad, talvel elatakse.

Jääteel kehtivad rangemad reeglid kui tavalises liiklusvoos ning see pole koht, kus oma juhioskusi ja neljarattalise sõbra võimekust proovile panna. Hooletus ja uljus ees ning õnnetus ja sekeldused taga!

Sestap tuleks kõigil enne laevavaba merereisi tutvuda maanteeameti keeldude ja käskudega, liiklemaks nii, et see oleks ohutu nii neile endile kui jääteele.
Kuigi kevadõhk on pannud räästas purikad nutma ja õgvendab ka ületusteed, võib lohakas roolikeerajagi saare ja mandri ühendust lõhkuda.

Tagasi üles