Viljandimaa rikkaim mees osales parteidele tehtud suures annetuses

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vestman Grupi omanik Aivar Berzin on majanduslehe Äripäev koostatud edetabelite kohaselt olnud aastaid Viljandi maakonna jõukaim ettevõtja.
Vestman Grupi omanik Aivar Berzin on majanduslehe Äripäev koostatud edetabelite kohaselt olnud aastaid Viljandi maakonna jõukaim ettevõtja. Foto: Elmo Riig

Postimees kirjutas teisipäeval, et vahetult enne aastavahetust sündis Eesti erakondade rahastamises pretsedent, kui kaheksa suurettevõtjat annetasid üheskoos parteidele 800 000 eurot. Raha on nende väitel tänutäheks kauaoodatud otsuste eest, mis aitavad leevendada Eesti iibeprobleemi.

See on teadaolevalt esimene kord, kui ärimehed on erakondi toetades esile tõstnud üht konkreetset seadusemuudatust.

Väidetavalt tegid detsembri lõpus 100 000 euro suuruse annetuse Bigbanki omanikud Parvel Pruunsild ja Vahur Voll, suurärimees ja Postimehe omanik Margus Linnamäe, üks LHV Grupi omanikke Heldur Meerits, Nortali juht Priit Alamäe, Skype’i asutaja Jaan Tallinn, ACE Logistics Groupi omanik Karli Lambot ning Viljandimaa edukaimaks ettevõtjaks peetav Vestman Grupi suuromanik Aivar Berzin (pildil).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles