Viiratsi rahvamaja saab uue katuse

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiratsi.
Viiratsi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viiratsi volikogu võttis vastu aastaeelarve, milles on teiste tööde seas Viiratsi rahvamaja katuse vahetamine.

Vallavanem Sulev Kannimäe nimetas rahvamaja remondi sel aastal valla üheks tähtsamaks ettevõtmiseks. Tasakaalus eelarve suurus on 3 144 990 eurot, millest rahvamaja katuse heaks läheb 38 346 eurot.

«Veel suurem töö on valla ühise veevärgi ja kanalisatsiooni rajamise projekt, kuid see pole praegu eelarves kirjas,» lausus Kannimäe. «Kavatseme selleks laenu võtta ja kui ehituseks läheb, täiendame eelarvet.

Nimetatud töö maksab 1,65 miljonit eurot, millest omaosalus on 247 514.»

Küll on eelarves Viiratsi lasteaia juurdeehitis, mis nõuab 323 968 eurot. Sellest on valla osalus 42 872 eurot, mis kaetakse omavahenditest ja euroliidu toetusfondist. Vallavanem tõdes, et see on tänavune suurim investeering.

«Nii nagu enamikus omavalitsustes, läheb ka Viiratsi valla puhul pool eelarve kuludest hariduse heaks,» lausus ta. «Täpsemalt öeldes võtavad koolide ja lasteadade ülalpidamine ning haridustöötajate palgad 54 protsenti meie eelarvest.»

Suurima tulu toob valla rahakotti üksikisiku tulumaks, mida Viiratsi on tänavu planeerinud 1 297 410 eurot. Seda on 1,5 protsenti rohkem kui eelmise aasta eelarves.

Vallavanem lisas, et kokkuvõttes võib eelarve hinnata üsna pingeliseks, kuid rasket aega arvestades pole põhjust suurt nuriseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles