Nõukogule ei meeldi Mulgi valla nimi (1)

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohanimenõukogu hinnangul ei ole Abja, Karksi ja Halliste valla ning Mõisaküla linna ühinemisel loodavale omavalitsusele valitud Mulgi valla nimi hea, sest need vallad moodustavad vähem kui poole ajaloolise Mulgimaa territooriumist. Liitujad ise ütlevad aga, et sõnadel "Mulgi" ja "Mulgimaa" tuleb vahet teha.
Kohanimenõukogu hinnangul ei ole Abja, Karksi ja Halliste valla ning Mõisaküla linna ühinemisel loodavale omavalitsusele valitud Mulgi valla nimi hea, sest need vallad moodustavad vähem kui poole ajaloolise Mulgimaa territooriumist. Liitujad ise ütlevad aga, et sõnadel "Mulgi" ja "Mulgimaa" tuleb vahet teha. Foto: Marko Saarm

Kohanimenõukogu on teinud valitsusele ettepaneku paluda seitsmel moodustataval ühendvallal leida endale sobivam nimi. Nende hulgas on ka Mulgi vald.

Rahandusministeeriumi valitsusalas tegutseva nõuandva asjatundjate kogu hinnangul on Abja, Karksi ja Halliste valla ning Mõisaküla linna ühinemisel loodavale omavalitsusele valitud nimi geograafiliselt ja kultuurilis-ajalooliselt eksitav, sest hõlmab alla poole ajaloolise Mulgimaa territooriumist.

«Kohanimeseaduse kohaselt tuleb välistada kohanime sobimatus Eesti aja- ja kultuurilooga,» vahendas nõukogu seisukohta rahandusministeeriumi pressiesindaja Karel Hanni. «Nime tähenduse muutmine ei tähenda ainult nime uut ruumi tulevikus, vaid muudab ka inimeste arusaama paiga ajaloost ja identiteedist.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles