Lasteaiatasu kerkis taas ühegi otsuseta

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaiakoha hind Viljandis on ligi 300 eurot. Sellest lapsevanema makstava osa suurus sõltub alampalgast.
Lasteaiakoha hind Viljandis on ligi 300 eurot. Sellest lapsevanema makstava osa suurus sõltub alampalgast. Foto: Marko Saarm

Ehkki linnajuhid pole lasteaiatasu tõstmise otsust langetanud, tuleb Viljandi lapsevanematel hakata jaanuarist maksma senisest viis eurot rohkem. Põhjuseks on kerkinud alampalk.

Viljandis kehtib kord, et Krõlli, Karlssoni, Midrimaa ja Mängupesa lasteaias tuleb koha eest tasuda 12 ning Männimäe ja Mesimummu lasteaias 13 protsenti minimaalpalgast. Seega said lapsevanemad sel nädalal arve, mis oli varasemast ligi viie euro võrra suurem. Sellele lisandub veel igakuine toidutasu, mis sõltub sellest, kui palju laps lasteaias käib. Kui ühest perest käib lasteaias kaks last, on ette nähtud soodustus.

Võrdõigusvolinik Liisa Pakosta ja riigikogu esimees Eiki Nestor avaldasid juba kaks aastat tagasi arvamust, et lasteaiatasusid pole õige alampalgaga siduda. Nii Pakosta kui Nestori meelest peaksid poliitikud tasu tõusmist alati põhjendama, kuid praegune süsteem lubab olukorda, kus hind kerkib automaatselt ja keegi midagi selgitama ei pea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles