Piloodid peavad koos linnarahvaga piknikku

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilus ilm annab ettevõtmisele palju juurde.
Ilus ilm annab ettevõtmisele palju juurde. Foto: Elmo Riig

Tänasel lennupiknikul Viljandi järvel saab korraldajate lootust mööda uudistada kümmekonda lennumasinat.

Et lennundus sõltub väga palju ilmaoludest, tuli 2005. aastal alguse saanud ettevõtmisest mullu loobuda. Ka tänavu oli pikniku korraldamine küsimärgi all, sest mitmekihiliselt külmunud jää ei lasknud varem lennuplatsi rajada.

«Nüüd on jää paksus 50—60 sentimeetrit, 800-meetrine rada valmis ja jääb üle vaid loota, et ilm ettevõtmist soosib,» ütles pikniku korraldaja, Eesti era- ja harrastuspilootide liidu juhtuse liige Hendrik Agur.

Kell 10 algaval üritusel näidatakse langevarjurite ja mudellennukite meistrite etteasteid, tutvustatakse õhusõidukeid ja lendamaõppimise võimalusi ning pakutakse õpitubasid.

Traktor annab rütmi

«Samuti on soovijail võimalik osa võtta juba tavaks saanud 1600 meetri jooksust,» lausus Agur. Korraldajate kogemust mööda on see võistlus üsna menukas. Nagu ka varasematel kordadel, on võitja auhinnaks prii õhulend.

Tõenäoliselt avaneb huvilistel võimalus teha tasu eest tiir Viljandi kohal helikopteriga Robinson-22.

Üles astub ka suvel Karksi lennupäeval ilma teinud Eesti Esimene Traktoribänd, mille tuumik kattub kollektiiviga Põldsepp ja Pojad. Korraldajate ütlemist mööda tuleb see bänd kokku just lennundusürituste ajaks ja rütmigrupi osa täidab selles võimendatud kaheksasilindrilise diiselmootoriga traktor.

Lennupiknikku võib pidada kogu pere ürituseks, kus eakohast tegevust jätkub nii suurtele kui väikestele. Külma peletamiseks pakuvad korraldajad sooja teed ja süüa.

«Üks meie eesmärke ongi juhtida linnaametnike tähelepanu vajadusele pakkuda elanikele mitmekesiseid vaba aja veetmise viise,» sõnas Hendrik Agur.

Ohutus on enda teha

Korraldajad panevad huvilistele südamele, et nood oskaks arvestada asjaoludega, mis ettevõtmist segavad.

«Madal pilvepiir, tugev sadu, sobimatud jäärajaolud,» loetles korraldaja takistusi, mis võivad mõjutada nii osavõtjate arvu kui programmi. Seepärast jätame endale võimaluse teha kavas muudatusi,» lisas ta.
Pikniku õnnestumiseks ja ohutuse tagamiseks paluvad korraldajad pealtvaatajail järgida kollastes eraldussärkides päevajuhtide suuniseid.

KAVA
Pikniku korraldavad Eesti era- ja harrastuspilootide liit ning Viljandi lennuklubi.
• Kella 10—11.45 kogunemine järvel.
• Kella 12—12.15 langevarjurite avahüpe. Ürituse avamine, esineb Eesti Esimene Traktoribänd.
• Kella 12.15—13 väikelennukite õpituba.
• Kell 13 lennuraja jooksukross. Samal ajal mootorvarjude ning tuule- ja veolohede demonstrat­sioonesinemised ning väikelennukite grupilend. Mudellennukite demoesinemised.
• Kell 14 võitjate autasustamine.
• Kell 14.30 veolohede õpituba.
• Kell 15 mootorvarjude õpituba.
• Kell 17 lõpetamine.
Allikad: korraldajad, http://www.pilots.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles