Repliik. Harjumuse jõud

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inimene harjub kiiresti. Kas mäletate veel aega, mil avalikes kohtades oli suitsetamine lubatud ning pärast väljas söömas käimist naasti suitsust läbiimbunud riietega ja mõnegi asutuse koosolekud peeti ruumis, mis meenutas suitsusauna? See ei olnudki teab mis ammu. Alles 2005. aasta suvel keelati suitsetamine avalikes kohtades ja tööruumides. Paar aastat hiljem ka baarides, restoranides, kohvikutes ja ööklubides.

Keeldudega, teadagi, on asju keeruline parandada. Ometi näib, et avalikus kohas kehtestatud tubakakeeld on väga hästi toiminud. Ka paljud neist, kes protestisid algul inimõiguste piiramise vastu, on suitsetamisest üldse loobunud või leidnud muid variante.

Või võtame ühe värskema piiramise. Paljud suuremat sorti poed otsustasid lõpetada õhukeste kilekottide tasuta jagamise. See oli igati keskkonnasõbralik otsus ning ei juhtunud ka midagi hullu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles