Bensiini hind püstitas rekordi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla
Tankla Foto: Elmo Riig / Sakala

Mootoribensiini 95 hind kerkis Eestis uuele rekordtasemele: selle liiter maksab 1.261 eurot (19.73 krooni).

Statoil teatas eile hommikupoolikul, et tõstis üleeile hilisõhtul bensiiniliitril hinda 3,6 ja diislikütusel 2 eurosenti. Statoil nimetas jaemüügihindade tõstmist vältimatuks, sest sisseostuhinnad olid tõusnud.

Diislikütus Fortis on samuti enneolematult kõrges hinnas: Statoili tanklas maksab selle liiter 1.315 eurot ehk 20.58 krooni.

Viimane rekord oli veidi üle kahe kuu tagasi aastavahetuse eel, kui Statoil tõstis mootoribensiini 95 hinna 19.15 kroonini (1.224 eurot), põhjendades seda ka toona nafta maailmaturuhinna kõrge tasemega. Varasem hinnatipp oli Statoilil jäänud 2008. aasta 13. juulisse, mil mootoribensiini 95 liiter maksis 18.55 krooni.

Statoili pressiesindaja Jaanus Pauts ütles, et Araabia maades jätkuvate rahutuste tõttu on viimase kahe nädala jooksul mootorikütuste hinnad maailmaturul järsult tõusnud.

Neste kergitas mootoribensiinil hinda 3,5 ja diislikütusel 2 sendi võrra kolmapäeva hommikul.

Pärast hinnatõusu maksab mootoribensiinil 95 liiter Neste tanklates 1.244 eurot, 98-l 1.284 eurot ja diislikütusel 1.299 eurot. Neste Eesti peadirektor Ivar Kohv põhjendas kallinemist samuti ülikõrge sisseostuhinnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles