Loomatsirkused pole Viljandis enam teretulnud

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobris nõudsid plakateid kandvad loomaõiguslased loomatsirkuste keelamist Tartus. Kohe pärast seda tõusis teema päevakorrale Viljandis.
Oktoobris nõudsid plakateid kandvad loomaõiguslased loomatsirkuste keelamist Tartus. Kohe pärast seda tõusis teema päevakorrale Viljandis. Foto: Sille Annuk / Postimees

Viljandi volikogu lisas aasta viimasel istungil avalike ürituste korraldamist sätestavasse reeglistikku punkti, mis annab linnavalitsusele voli jätta ürituseks loa väljastamata, kui seal kavatsetakse näidata avalikult metsloomi.

Niinimetatud tsirkuse-eelnõu algatasid opositsioonilised sotsiaaldemokraadid eelmisel kuul pärast seda, kui Ugala näitlejanna Marika Palm oli volikogu ees esinenud ettepanekuga keelata edaspidi Viljandis metsloomi kasutavate tsirkuste esinemised. Tema väitel on selline meelelahutuse vorm ebaeetiline, sest selles sunnitakse metsloomad vaimse ja füüsilise vägivallaga osalema atraktsioonides, mis pole neile sugugi loomuomased.

Avalik sõnum

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles