Viljandi kaupmehed on jõuluostjatega rahul

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõululaupäeva eelõhtul oli Uku kaubanduskeskuse parklas autole vaba kohta leida pööraselt keeruline. Nagu Viljandi kaupmehed kinnitavad, jätsid inimesed enne jõulupühi kaupmeestele raha üsna heldelt, kuid keskmise ostu maksumus langes varasemate aastatega võrreldes tuntavalt.
Jõululaupäeva eelõhtul oli Uku kaubanduskeskuse parklas autole vaba kohta leida pööraselt keeruline. Nagu Viljandi kaupmehed kinnitavad, jätsid inimesed enne jõulupühi kaupmeestele raha üsna heldelt, kuid keskmise ostu maksumus langes varasemate aastatega võrreldes tuntavalt. Foto: Elmo Riig

Ettevaatlikuks tegevate majandus­uudiste ja stagneeruma kippuva majanduskasvu kiuste tunnistavad Viljandi kaupmehed, et möödunud jõulupühade müügikäibega võib igati rahul olla. Inimesed jätsid raha poodidesse oodatud määral ja pisut pealegi. 

Leola ärikeskuses asuva tehnikakaupluse Tuhat1 Kodumasinat omanik Mehis Kahu nentis, et plaanid said täidetud. «Võib öelda, et meil käis jõuluvana külas küll. Seatud eesmärgid täitsime ning pisut ületas müük ootusigi.» 

Kahu sõnul ei võta ta tõsiselt siit-sealt kostvat kaupmeeste kurtmist, et rahval on raha vähe ning jõuluaegsed müügitulemused sestap oodatust väiksemad. «See on alati nii, et aastate võrdluses liigub raha eri sektorites ja kaubagruppides,» lausus ta. Samas nentis poodnik, et kingituste keskmine ostusumma on jäänud tuntavalt väiksemaks ja kolme- või neljakohalise summa eest kingi ostjaid õige väheks. Ostude koguarv on aga hoidnud müügi rahuldaval tasemel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles