Lõuna-Eesti päästekeskusel on viies aastapäev

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti päästekeskuse direktori Margo Klaos.
Lõuna-Eesti päästekeskuse direktori Margo Klaos. Foto: Margus Ansu

1. märtsil möödub viis aastat Lõuna-Eesti päästekeskuse loomisest. Aastapäeval tunnustab Lõuna-Eesti päästekeskus kauaaegseid töötajaid ning koostööpartnereid, kellega koos on Lõuna-Eestis elukeskkonda turvalisemaks muudetud.


Lõuna-Eesti päästekeskuse direktori Margo Klaose sõnul on päästekeskus viie tegutsemisaasta jooksul regiooni turvalisust palju mõjutanud. Tema sõnul on ametkonna ennetustööna vähenenud piirkonna tulesurmade arv poole võrra ja päästekeskuse korraldatud koolitustest saab igal aastal osa üle 10 000 inimese.

«Viimaste aastate suurõnnetuste ja hädaolukordade lahendamine Lõuna-Eestis on tõestanud, et koostöö eri organisatsioonide vahel on väga hea. Samuti on tuleohutusnõuete täitmine üldkasutatavates hoonetes märkimisväärselt parem kui varasematel aastatel. Inimeste turvaline elu on meie südameasi,» kõneles Margo Klaos.

Lõuna-Eesti päästekeskus loodi 2006. aasta 1. märtsil Jõgeva-, Põlva-, Tartu-, Valga-, Viljandi- ja Võrumaa päästeteenistustest. Päästekeskusel on 656 töötajat, neist 28 päästekomandos 508 päästjat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles