Andke noortele jalgratas, millega on võimalik sõita!

, kommentaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Laiapea
Andres Laiapea Foto: Erakogu

VILJANDI NOORTEVOLIKOGU vajab uut juriidilist alust, mis tagaks tema sõltumatuse suure volikogu võimumängudest.

Poolteist aastat tagasi, kui Viljandi linnavolikogu võttis oma ajutise komisjoni, Viljandi noortevolikogu esimehe Kris Sülla (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) seoses uue koalitsiooni moodustamisega oma kohalt ilma mingeid sisulisi etteheiteid tegemata maha, sai Eesti poliitilise süsteemi ajakohastamist toetanud mittetulundusühingu Radikaaldemokraadid nimel edastatud linnavolikogule soovitus kaaluda põhjalikult võimalust reorganiseerida nimetatud komisjon noorsootöö seaduse paragrahvi 9 alusel ja kooskõlas kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse paragrahviga 6 tegutsevaks Viljandi linna noortevolikoguks, mille tegevus rajaneb demokraatia põhimõttel, liikmete omaalgatusel ja ühistegevusel ning mille esimees valitakse noortevolikogu enda liikmete poolt ega pea kuuluma linnavolikogu liikmete hulka.

KAHJUKS EI VÕETUD seda soovitust tõsiselt ja seetõttu on nüüdseks jõutud naeruväärsesse olukorda, kus Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liit kasutab noortevolikogu esimehe kohta justkui pingpongipallina poliitiliste punktide noppimiseks. See tähendab selleks, et mõni tulevane kandidaat saaks panna järgmisel aastal kohalike valimiste eel oma kampaaniamaterjalidesse kirja: olin ka noortevolikogu esimees. Ja kui komisjoni sisuline töö soiku jääb, siis ei süüdistata selles mitte ennast, vaid neid noori, kes asja vastu huvi tunnevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles