Sisejuurdlus raputas suurimat seafarmi

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HKScan lõpetas aasta tagasi töö- või juhatuse liikme lepingu kolme mehega, kes on Viljandi külje all asuv Baltikumi suurima sigala Ekseko juhtimisega seotud. Need on HKScan Estonia seakasvatusdivisjoni tehnikajuht Hindrek Smidt (vasakul), seakasvatusdivisjoni direktor Mati Tuvi (keskel) ja Baltikumi äriüksuse juht Teet Soorm. Avalik kuriteokahtlustus on esitatud neist kahele. Pilt on tehtud tunamullu märtsis.
HKScan lõpetas aasta tagasi töö- või juhatuse liikme lepingu kolme mehega, kes on Viljandi külje all asuv Baltikumi suurima sigala Ekseko juhtimisega seotud. Need on HKScan Estonia seakasvatusdivisjoni tehnikajuht Hindrek Smidt (vasakul), seakasvatusdivisjoni direktor Mati Tuvi (keskel) ja Baltikumi äriüksuse juht Teet Soorm. Avalik kuriteokahtlustus on esitatud neist kahele. Pilt on tehtud tunamullu märtsis. Foto: Elmo Riig

Viljandi külje all asuv Baltikumi suurim sigala Ekseko jäi ilma kolmest tippjuhist, sest farmi omanikfirma, Soome toiduainetööstusettevõte HKScan jõudis pärast sisejuurdlust järeldusele, et nad tegid süsteemselt tehinguid, mis olid sõlmitud iseenda või lähedastega.

Ettevõte lõpetas sel põhjusel töö- või juhatuse liikme lepingu kontserni Baltikumi äriüksuse juhi Teet Soormi, aktsiaseltsi HKScan Estonia seakasvatusdivisjoni direktori Mati Tuvi, linnukasvatusdivisjoni direktori Lauri Kallikormi ja seakasvatusdivisjoni tehnikajuhi Hindrek Smidtiga. Soorm, Tuvi ja Smidt on Ekseko juhtimisega otseselt seotud.

Eile Tallinnas korraldatud pressikonverentsil sedastas ettevõtte Baltikumi üksuse juhiks nimetatud senine turundusjuht Anne Mere, et firmas on normaalne töörütm peaaegu taastunud ning püütakse keskenduda aasta kiireima aja ehk jõulude üleelamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles