Toitumisspetsialist: internetist info otsimisega võib teha karuteene

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakendi sildi puhul on lihtne reegel, et toiduaineid, mis on loetelus välja toodud esimesena, sisaldub tootes kõige rohkem.
Pakendi sildi puhul on lihtne reegel, et toiduaineid, mis on loetelus välja toodud esimesena, sisaldub tootes kõige rohkem. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tihti kiputakse unustama tervisliku toitumise põhitõdesid ning otsitakse internetist infot, kontrollimata, kas see ka tõele vastab. Samamoodi on toidupakendite siltide lugemisega. Mõni ei vaevugi seda tegema, teine jälle loeb, kuid ei tea, mis on tekstist olulisim.

Sakala võttis appi spordiklubis MyFitness Viljandi tegutseva toitumisspetsialisti Diana Mogiši, et välja tuua tervisliku toitumise põhitõed ning tähtsaim, mida toidupakendite siltidelt silmas pidada.

«Tegelikult on tervislikult toituda väga mõnus ja kerge. See peab lihtsalt sinu elustiiliks muutuma ja sinuga käsikäes käima,» julgustas ta ning lisas, et tervislikult toituma hakata ei ole kunagi hilja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles