Pühade eel kõlab pühademuusika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval, 20. detsembril kell 18 täidab Viljandi Jaani kiriku ruumi pühademuusika, mis on loodud hilisel keskajal ja renessansi nooruses. Selle perioodi autorid on enamasti anonüümsed või vähe tuntud, ent see pisiasi ei ole takistanud muusikal kesta ja ületada sajandeid.

Kõlab ülev muusika täis noorte interpreetide loovat energiat, esinevad tipptasemel solistid ja silmailuks on kohased kostüümid. Kontserdil astub üles Kiili vanamuusika ansambel, mille kunstiline juht Heili Meibaum nakatus vanamuusikapisikust Viljandi muusikakoolis õppides. Kiili vanamuusika ansamblis mängib viisteist muusikut põhikooli õpilastest Eesti muusika- ja teatriakadeemia tudengiteni.

Tosina tegevusaastaga on ansambel andnud üle 300 kontserdi Eestimaa kirikutes, mõisates ja koolides. Kontserdireisidel on käidud ka USA-s, Kanadas, Hispaanias ja Iirimaal, kõikides lähiriikides. Salvestatud on kolm helikandjat. Ansambliga on koostööd teinud paljud Eesti (vana)muusikud. Seekordsel kontserdil on solistidena kaasatud Hortus Musicusest ja teistest kollektiividest tuntud bariton Tõnis Kaumann ja hispaania juurtega trompetist Jose Antonio Page Ramirez.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles