Välismaa uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Liit astus samme Liibüa vastu

Euroopa Liidu valitsused kiitsid eile heaks Liibüa liidri Muammar Gaddafi ja tema valitsuse vastaste sanktsioonide pakme, piirangute seas on relvamüügiembargo ja reisikeeld.

Ühtlasi kavatsevad euroliidu liikmed külmutada Gaddafi, tema perekonna ja valitsuse varad ning keelata müüa kaupu, mida võib kasutada meeleavaldajate mahasurumiseks. Sanktsioonid peaksid jõustuma lähipäevil.

Egiptus kehtestas eksliidrile keelu

Egiptuse peaprokurör kehtestas veebruaris kukutatud presidendi Hosni Mubaraki ja tema pereliikmete suhtes reisikeelu, kuni võimud uurivad nende vastu esitatud kaebusi.

Prokuratuuri esindaja Adel el-Saeed ei täpsustanud, milles kaebused seisnevad, kuid lisas, et reisikeeluga kaasneb Mubaraki ja tema pere liikmete vara külmutamine.

Reisikeeld järgnes prokuröri 21. veebruari otsusele külmutada Mubaraki välismaised varad. Ajakirjanduse teada võib endise presidendi varandus ulatuda miljarditesse dollaritesse.

ÜRO kutsub maailma araablasi toetama

ÜRO inimõiguste ülemvolinik Navi Pillay kutsus eile maailma riike toetama Araabia maid raputavaid rahvaülestõuse.

«Rahvusvahelisel üldsusel lasub suur vastutus, toetamaks muutusi nii sõnades kui tegudes,» ütles Pillay ÜRO inimõiguste nõukogus esinedes.

Pillay jutu järgi kardavad protestijad, et rahvusvaheline üldsus seab loodusvaradest rikkas piirkonnas stabiilsuse, status quo säilitamise ja kaubavahetuse inimõigustest ettepoole.

Mudalaviin rüüstas Boliivia pealinna

Tugevate paduvihmade vallandatud mudalaviin hävitas Boliivia pealinnas La Pazis umbes 400 hoonet. Tänu kiirele ennetavale evakueerimisele õnnestus esialgseil andmeil inimohvreid vältida.

Purustuste ulatus tavaliselt kuiva kliimaga linnas oli suur: mudalaviin oli osa kvartaleid minema pühkinud.

Alates jaanuarist on La Niñaks nimetatava ilmastikunähtuse tõttu tavapärasest tugevamad vihmahood põhjustanud Boliivias vähemalt 20 inimese surma ja jätnud koduta üle 14 000 perekonna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles