Võivaku tiigis saab suvel jälle supelda

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmise aasta suveks peaks Võivaku tiik omandama värske ilme.
Järgmise aasta suveks peaks Võivaku tiik omandama värske ilme. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Mudiste lähedal Imavere—Viljandi maantee ääres käib Võivaku tiigi puhastamine, et järgmisel suvel oma rahvas ja möödasõitjad seal jälle supelda saaks.


Ettevõtmise taga on mittetulundusühing Ühtne Võhmaküla, mis koondab Võivaku ja Mäeküla 24 leibkonda. Põllumajanduse registrite ja informatsiooni keskusele kirjutas projekti külaseltsi juhatusse kuuluv Külli Hiiemäe-Metsar. Tema sõnutsi küsiti varem raha Ettevõtluse Arendamise sihtasutuselt, aga seda taotlust ei rahuldatud.



«Külale on tiik väga oluline,» kinnitas Külli Hiiemäe-Metsar. «Inimesed elavad ümberringi ning Mudiste pood on läheduses. Võivaku tiik oli kohalike ja möödasõitjate silmis pikki aastaid hinnatud ujumiskoht.»



Viimasel ajal polnud seal enam meeldiv ujuda, sest veekogu oli vetikaid ja kasve täis. Puhastamise kõrval on kavas rajada rand, kus seatakse üles pingid ja riiete­vahetuskabiinid.



Külli Hiiemäe-Metsari meelest võiks tiigi juurde tulevikus kavandada külaplatsi, kus on kiiged, laste mänguväljak ja lõkkekoht. «Juhul kui külarahvas mõtte heaks kiidab, võiks see olla järgmine projekt. Praegu meil oma külaplatsi pole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles