Linna ülekäiguradade põhjalik uuendamine seisab raha taga

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leola ärikeskuse esine on palistatud parkivate autodega ja seetõttu ohuks teele astuvatele jalakäijatele.
Leola ärikeskuse esine on palistatud parkivate autodega ja seetõttu ohuks teele astuvatele jalakäijatele. Foto: Marko Saarm

Möödunud nädala reedel Viljandis ülekäigurajal juhtunud liiklusõnnetus oli käesoleval aastal juba kolmas omasugune. Uuringu kohaselt on ligi pooled kogu linna ülekäiguradadest ohtlikud, kuid olukorra parandamiseks pole raha.

Linna majandusameti teedespetsialist Heikki Teearu ütles Sakalale, et linnaeelarves ei ole eraldi rida ülekäiguradade ohutumaks muutmiseks ja seda ei tule ka uuel aastal. Väheste võimalustega proovitakse ohutuse parandamise nimel siiski tegutseda. «Parandame valgustust ja asendame järjest liiklusmärke nähtavamate vastu, lisades neile valgust peegeldava kollase äärise. Igal kevadel käime üle teekattemärgistuse,» tõi Teearu näiteid. 

Tunamullu ehitati ümber Paala teel kooli ees asuv ülekäigurada. «Muutsime selle asukohta, lisasime valgustuse ja ohutussaare,» rääkis Teearu. «Peagi valmib Jakobsoni tänaval muusikakooli juures ülekäigu ümberehitus. Koidu tänava ristmikule ehitatud teelaiendi tõttu muutub tee ületamine jalakäijale seal kiiremaks.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles