Noored koostasid võiduka kodulehe

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Valdek, Kadri Raag, Henri Pedanik ja Randel Pomber esitlevad plakatit, mis on vaid väike osa Jakobsoni gümnaasiumi XI-b klassi õpilaste ühistööna valminud kodulehest «Targalt internetis».
Gert Valdek, Kadri Raag, Henri Pedanik ja Randel Pomber esitlevad plakatit, mis on vaid väike osa Jakobsoni gümnaasiumi XI-b klassi õpilaste ühistööna valminud kodulehest «Targalt internetis». Foto: Elmo Riig / Sakala

Õpetaja õhutusel interneti ohtude üle juurdlema hakanud Jakobsoni gümnaasiumi XI-b klass pani kokku kodulehekülje, mis osutus omas kategoorias Eesti parimaks ning arvatakse õppematerjali hulka.

Jakobsoni kooli esinduse võit võistlusel «Targalt internetis» kuulutati välja turvalise interneti päeval, 8. veebruaril. Teise koha sai Kilingi-Nõmme gümnaasiumi kümnes klass ning kolmandaks tuli Valga gümnaasiumi üheteistkümnes klass.

Võistlusel osalesid X—XII klassi õpilased, kes pidid kirjeldama ohuolukordi interneti kasutamisel ning pakkuma lahendusi, kuidas nendega toime tulla või neid vältida. Võistluse eesmärk oli luua interneti turvalisema kasutamise sõnumit kandvaid õppematerjale noorele koolieale.

Klassi ühiselt esitatavas töös pidi olema vähemalt kolm komponenti: koomiks, plakat, videoklipp, animafilm või lugu.

Parimad võistlustööd lisatakse Koolielu portaali www.koolielu.ee õppematerjalide hulka ning kokkuleppel autoritega esitletakse neid internetiturvalisust käsitlevatel üritustel Eestis ja mujal Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles