Kolm päeva ühte mängu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii see võrgupidu käib. Hiir käes, klaviatuur ees ning tulistavad tegelased ekraanil. Sakala palvel istus osa korraldajatest reede pärastlõunal ise arvutite taha, et ühise arvutimängu tunne kätte saada.
Nii see võrgupidu käib. Hiir käes, klaviatuur ees ning tulistavad tegelased ekraanil. Sakala palvel istus osa korraldajatest reede pärastlõunal ise arvutite taha, et ühise arvutimängu tunne kätte saada. Foto: Elmo Riig

Need neiud ja noormehed, kes täna Vana-Võidu kutsekooli peahoones üksteist arvutis relvadega taga ajavad, on seda mängu mänginud oma elus tõenäoliselt vähemalt 500 tundi.

Sellise kogemusega mängijad on sealjuures alles amatöörid, tipud on palju kõrgemal ja kaugemal. «Eks arvutimängudest ole saamas sport, millega saab tipptasemel ka tublisti teenida,» selgitas Vana-Võidus kolm päeva kestva Eesti suurima võrgupeo «interLAN» korraldaja Mikk Mihkel Vaabel. «Eesti kõige edukam tegija on teeninud arvutimänguturniiridel osalemisega 2,5 miljonit eurot.»

Baltikumi suurima turniiri auhinnafond on küll tublisti väiksem. Parim viieliikmeline võistkond lahkub siit 2500-eurose preemiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles