Miks majja põrutanud BMW juhi narkotesti tulemus nii kaua viibib? (1)

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21. novembri hilisõhtul Viljandis Kantreküla linnaosa piiril kurikuulsa liiklusõnnetuse põhjustanud noorelt naiselt narkotestiks võetud uriiniproov ning sellest lähtuvad analüüsitulemused on praeguseks mööda Eestit rännanud enam kui kaks nädalat. Ilmselt saab testi tulemus avalikuks lähiajal.
21. novembri hilisõhtul Viljandis Kantreküla linnaosa piiril kurikuulsa liiklusõnnetuse põhjustanud noorelt naiselt narkotestiks võetud uriiniproov ning sellest lähtuvad analüüsitulemused on praeguseks mööda Eestit rännanud enam kui kaks nädalat. Ilmselt saab testi tulemus avalikuks lähiajal. Foto: Marko Suurmägi

Hetkest, mil 22-aastane Helery sõiduautoga BMW Viljandis Riia maantee ja Vaksali tänava ristmikult suurel kiirusel välja põrutas ning pärast pikka õhulendu elumajja maandus, on möödas enam kui kaks nädalat. Ometi pole selgust, kas juht oli õnnetuse hetkel narkojoobes või mitte. Miks

Pärast kurikuulsat õhulendu sündmuspaigalt pagenud ja hiljem juhusliku autoga haiglasse jõudnud juhile tehti samal ööl kiirtest, millest selgus, et ta on tarvitanud kanepit. Et aga kiirtest näitab jälgi ka palju aega varem tarvitatud narkootikumidest, otsustati talle teha lisaks ka meditsiiniline test, mis peab andma selgema pildi tema seisundist õnnetuse ööl.

Et õiguskaitseorganid eesotsas prokuratuuriga teatasid eile nagu mitmel varasemal päeval, et nad alles ootavad ekspertiisi tulemust, uuris Sakala, miks protsess nii pikalt venib. Ilmnes, et proovi vastus on tegelikult juba nädal aega selge, kuid selle vormistamine ja liikumine kohtuekspertiisi süsteemis võtab digiajastu mõistes tavatult palju aega. Proovi ja selle põhjal koostatud pabereid sõidutatakse mööda Eesti maanteid kokku enam kui pool tuhat kilomeetrit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles