Linn kandis Ingeri maja ümbritseva aia maha

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingeri maja ümbritsenud kaunis aed jääb linnavara hulgast väljaarvamise järel hoone omanikule.
Ingeri maja ümbritsenud kaunis aed jääb linnavara hulgast väljaarvamise järel hoone omanikule. Foto: Marko Saarm

Viljandis Pikal tänaval asuvat Ingeri maja ümbritseva, ligi 12 aastat tagasi ehitatud aia raamatupidamislik väärtus on kulumisest tulenevalt jõudnud nullini ning linnavalitsus otsustas selle linna varade hulgast maha kanda. 

Viljandi rahandusameti juhataja Marika Aaso sõnul oli 5. detsembri otsusega linna varade hulgast maha kantud aed linna bilansis 2004. aasta juulist algväärtusega 7366 eurot. Et Viljandi päevakeskus toimetab juba pikemat aega hoopis Tallinna tänaval Sakala keskuses, jääb korralik, tugevate betoonvundamendil vahepostidega aed Ingeri maja omanike käsutusse. 

«Aed ehitati Ingeri maja kinnistule sel ajal, mil linn oli majas rentnik,» rääkis Aaso. «Nüüd, kui päevakeskus kolis Sakala keskusesse, tuli aed kolimisjärgses inventuuris ainsa linna põhivarasse kuuluva objektina välja. Et selle kulum oli sada protsenti, otsustati see maha kanda.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles