Linn kavatseb erakoolide toetamist vabatahtlikult jätkata

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi waldorfkooli põhikooliosas õpib 52 Viljandi last. Tulevast aastast kavatseb linn tasuda koolile summa, mis jääb riigi makstava tegevustoetuse ja õppekulu piirmäära vahele. Pildil on kolmanda klassi õpilased (vasakult) Markus Järvsoo, Lisette Palumäe, Marta Järve, Marii Tammemäe ja Emma-Lovise Kivilaan.
Viljandi waldorfkooli põhikooliosas õpib 52 Viljandi last. Tulevast aastast kavatseb linn tasuda koolile summa, mis jääb riigi makstava tegevustoetuse ja õppekulu piirmäära vahele. Pildil on kolmanda klassi õpilased (vasakult) Markus Järvsoo, Lisette Palumäe, Marta Järve, Marii Tammemäe ja Emma-Lovise Kivilaan. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus teeb volikogule ettepaneku toetada eelnõu, mille järgi asub linn maksma erakoolis käivate laste eest raha, mida varem maksis riik. Tõsi, gümnaasiumiosas õppivate Viljandi laste kohta see esialgu ei käi.

Tulevast aastast muutub eraüldhariduskoolide toetamine omavalitsustele vabatahtlikuks ning riik väljamakstavaid tegevustoetusi linnadele ja valdadele enam täies mahus ei hüvita. Nii loodavad erakoolid, nagu Viljandi vaba waldorf­kool, et omavalitsused, kelle lapsed neil õpivad, võtavad osa kuludest enda kanda.

Haridusvaldkonda kureeriv Viljandi abilinnapea Janika Kivistik ütles Sakalale juba novembris, mil erakoolide rahastamise kord oli alles valmimisjärgus, et waldorfkool on linnale väga teretulnud haridusasutus ning hea koostöö võiks sellega jätkuda. Ühtlasi nentis Kivistik toona, et linn peab lähtuma võrdse kohtlemise printsiibist, mis tähendab, et ta ei saa ühe haridus­asutusega ringi käia teistmoodi kui ülejäänutega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles