Noor lavastaja: fantaasia annab alati lootust

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dorothy (Adeele Sepp), Lõvi (Aarne Soro) ja Plekkmees (Karl Robert Saaremäe) on valmis seiklustele vastu astuma.
Dorothy (Adeele Sepp), Lõvi (Aarne Soro) ja Plekkmees (Karl Robert Saaremäe) on valmis seiklustele vastu astuma. Foto: Heigo Teder

Lyman Frank Baumi igihaljas kunstmuinasjutt «Võlur Oz» on lummanud nii suuri kui väikseid lugejaid juba rohkem kui sada aastat. Ugalas homme esietenduvas muusikalises lavastuses mängivad Adeele Sepp, Klaudia Tiitsmaa, Karl Robert Saaremäe, Aarne Soro, Vallo Kirs, Kata-Riina Luide ja Vilma Luik. Lauludele on viisid kirjutanud Peeter Konovalov ja sõnad Priit Põldma.

Lavastaja Ringo Ramul, kas «Võlur Ozi» lavale tuues oli teile eeskujuks juba enam kui sadakonna aasta eest klassikaks saanud raamat või pigem 1939. aastal valminud film, mis on samuti klassika?

Kui sain kinnituse, et teen Ugalas selleks detsembriks lastelavastuse, asusin virnade kaupa lasteraamatuid lugema. Otsisin üles vanad lemmikud ja lugesin värsket loomingut. Baumi legendaarne «Võlur Oz» oli kuidagi minust mööda läinud. Ma ei olnud sattunud seda lapsena lugema ja ka filmi polnud mul õnnestunud näha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles