Külm ilm näpistas riigi sünnipäevalisi vähemaks

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pakaselisel Eesti sünnipäeval osales tavapärasel rongkäigul läbi Viljandi küll vähem inimesi kui tavaliselt, ent Ugala suur saal oli aktuse alguseks pilgeni täis.

Mõni minut enne seda, kui raekoja kell lõi 11.30, hakkas Viljandi kohtumaja ette kogunenud rahvahulk ühiselt läbi linna Ugala poole astuma. Kui tavaliselt on pidulikuks jalutuskäiguks ristitud rongkäigul osalenud mitusada inimest, siis seekord olid paljud linlased külma tõttu koju jäänud ning rongkäigulisi oli kõige rohkem sada.

Kui rongkäigu alates oli linnas külma enam kui 15 kraadi, siis keskpäeval hakkas päike ilma jõudsalt soojemaks kütma ning kell 12.15 Ugala ette suppi sööma jõudis juba üle poole tuhande inimese.

«Tegime ligi 200 liitrit suppi, et jätkuks vähemalt 600 inimesele,» selgitas Vismeti juhataja Peeter Alvre sel ajal, kui supi pakkumine oli täies hoos.

Ugala saalis peetud kontserdile tuli peaaegu 600 pealtvaatajat ning ligi sada neist pidi teatri 487-kohalises saalis ka püsti seisma, et Jakobsoni kooli huvijuhi Ave Alvre lavastatud kava vaadata. Üles astus enam kui 200 inimest ehk veerand kooliperest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles