Riigipiiril kõlavad isamaalised laulud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme leiab Mulgimaa serval Nava talu juures aset järjekordne piirilaulmine, kuhu on oodatud kaasalööjad nii Eestist kui Lätist.

Juba kolm aastat on Nava talu maadel Läti piiril püsinud Eesti Vabariigi laulupiiripost number 1. Tänavu sai see uue kuju ja koha.

Taluperemehe Jaak Kõdari sõnul ei ole laulupiiripost püsti pandud edevusest, vaid selleks, et täita okupatsiooniajast inimeste hinge jäänud tühik.

«See oleks nagu inimese hinge sotsiaalne esmaabi, mille eesmärk on tuua unustusest midagi elavasse maailma ning vaadata, kas sellel on kasvurõõmu, hooldajaid ja külastajaid,» selgitas ta.

Vabariigi aastapäeva puhul oodatakse posti juurde lauljaid Eestist ja Lätist, et laulda neid laule, mis olid 50 aastat kas keelatud või varju jäetud.

«See ei ole laulupidu ega lauluvõistlus. Siin ei loeta inimeste arvu, ei müüda pileteid ega peeta poliitilisi kõnesid,» toonitas Jaak Kõdar. «Siin elab laul oma loomulikku elu — siit võetakse midagi kaasa ja midagi jääb ka maha.»

Nagu kõigil varasemail aastail on tänavugi eeslauljaiks Erich Krieger Tallinnast ja Liga Silina Rujienast, oodata on ka teisi lauluinimesi.

Piirile minemiseks kogunetakse homme kell 12 Lilli külamajja. Sealt minnakse üheskoos Nava tallu. Pärast laulmist on Lillis pidulik koosviibimine ja kinnitatakse keha.

Jaak Kõdari sõnul peaksid teed olema lahti ning ruumi parkimiseks jätkub. «Kui palju on külma, seda ei oska ennustada, kuid lume paksus on posti juures praegu 684 millimeetrit.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles