Töökojad: maarahvas eelistab naastrehve

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehvid on talvel kindlamad.
Naastrehvid on talvel kindlamad. Foto: Marko Saarm

Kui küsida autotöökodadest, kas tänavu on müüdud või lastud alla panna rohkem naast- või lamellrehve, kuuleb vastuseks, et maateedel sõitjad eelistavad lõviosas naastudega rehve.

Tarmo Salumaa Vana-Võidu autokeskusest pakkus pärast lühikest mõttepausi, et sealt on kümnest seitse rehviostjat või -vahetajat sõitnud minema naastrehvidega. Sealjuures ei ole ta viimasel ajal täheldanud, et lamellrehvid populaarsust koguksid. Pigem on tema hinnangul võimalik täheldada vastupidist: osa lamellidega sõitu proovinud autojuhte on naastude juurde tagasi pöördunud. Salumaa sõnul on niimoodi käitunud inimeste seas olnud ka selliseid, kes on sõitnud tunnustatud tootjate, näiteks Michelini või Continentali lamellrehvidega.

«Lamellidega olevat ikkagi libe,» vahendas Tarmo Salumaa kuuldud hinnanguid. Ta lisas, et ka tema ei pea lamelle talvel naastrehvidega võrdväärseteks. «Raudkangiga õnnestub jää sisse auk lüüa, aga kumminuiaga võib seda peksma jäädagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles