Oja erakooli eestvedaja küsib lapsevanemalt alusetult rohkem kui tuhat eurot

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu veebruaris avas Ingeri majas uksed kohvik Ingegard, mis sai alguse vajadusest pakkuda Oja kooli lastele lõunasööki. Nüüdseks tegevuse lõpetanud kohviku aitasid rajada lapsevanemad. Kooli eestvedaja Piret Anier nimetaski kooli koosloomiseks ja see takistas tal esimese õppeaasta jooksul ka vanematega lepingute sõlmimist – neid vaadati koos lihtsalt nii kaua läbi.
Tänavu veebruaris avas Ingeri majas uksed kohvik Ingegard, mis sai alguse vajadusest pakkuda Oja kooli lastele lõunasööki. Nüüdseks tegevuse lõpetanud kohviku aitasid rajada lapsevanemad. Kooli eestvedaja Piret Anier nimetaski kooli koosloomiseks ja see takistas tal esimese õppeaasta jooksul ka vanematega lepingute sõlmimist – neid vaadati koos lihtsalt nii kaua läbi. Foto: Marko Saarm

Möödunud aasta septembris tegevust alustanud Oja erakool ei suutnud terve õppeaasta jooksul sõlmida lapsevanematega ühtegi lepingut. Vähe sellest: ühelt vanemalt, kes küll heausklikult igakuist õppemaksu tasus, küsib kool seniajani igasuguse aluseta raha ka tema lapsele määratud tugiisiku töö eest.  

Et loos on mängus lapsed, jätab Sakala vanemate nimed avaldamata. Oma murega pöördus lehe poole lapsevanem, kelle lapsel on diagnoositud aktiivsus- ja tähelepanuhäire ning kes leidis, et vast avatud Oja erakoolis, mille esimeses klassis oli vaid neli õpilast, oleks tema lapsel kõige parem kooliteed alustada.

Sellele tol hetkel ideaalse valikuna tundunud otsusele järgnes ema sõnul kõige stressirohkem aasta tema elus ning pere pole seniajani rahu tagasi saanud. Olgugi et laps õpib tänavu sügisest teises koolis, sai lapsevanem Oja koolist kirja alles mõni päev tagasi, 28. novembril. See oli ka viimane piisk tema karikasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles