Maakondlik kultuuri arengukava ootab kaasarääkijaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa omavalitsuste liidu algatusel ja koostöös maavalitsusega algas Viljandimaa kultuuri arengukava koostamine.
Viljandimaa omavalitsuste liidu algatusel ja koostöös maavalitsusega algas Viljandimaa kultuuri arengukava koostamine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa omavalitsuste liidu algatusel ja koostöös maavalitsusega algas Viljandimaa kultuuri arengukava koostamine. Märtsis on avalikele kohtumistele oodatud kõik, kellel on huvi ja vajadus osaleda maakonna kultuurielu korraldamisel.


2005. aastal valmis maavalitsuse eestvedamisel Viljandi maakonna arengustrateegia 2005—2020+ ja selles kajastus ka kultuurivaldkonna areng. Nagu tunnistas omavalitsuste liidu kultuuri- ja noorsoonõunik Kristiina Alliksaar, vajab seal olev info ja tegevuskava värske pilguga üle vaatamist.

«Üleriigilised protsessid, näiteks kultuurikoja loomine, eeldavad, et oleme maakonnas omavahel kõigi osalistega peamistes suundades kokku leppinud,» selgitas Alliksaar.

Nõuniku sõnul tuleb läbi rääkida Viljandimaa traditsiooniliste sündmuste plaanid ning täpsemad rollid eri organisatsioonide töös. «Võtmesõna on «koostöö» ja nende kokkulepeteni tuleks arengukava koostamisega ka jõuda,» lisas ta.

Arengukava koostamine saab teoks kolmes etapis. Esimeses talletatakse hetkeolukord, teises sõnastatakse eesmärgid ning kolmandas koostatakse eesmärkide täitmise strateegiad ja tegevusplaanid.

Arengukava koostamist juhib Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud Marju Mäger. Kõik kohtumised on avalikud ja kõigil huvilistel on võimalik arengukava koostamisse oma panus anda.

Kohtumised on järgmistel kuupäevadel

Olukorra analüüs
1. märtsil kell 16 Halliste rahvamajas (Lõuna-Viljandimaa)
3. märtsil kell 16 Kolga-Jaani rahvamajas (Põhja-Viljandimaa)
9. märtsil kell 13 Viiratsi rahvamajas (Kesk-Viljandimaa, sh Viljandi)

Eesmärkide sõnastamine
7. aprillil kell 11 Männiku metsatalus (www.metsatalu.ee)

Strateegiate koostamine ja tegevuskava kinnitamine
25. aprillil kell 10 (vajaduse korral ka 27. aprillil) Viljandimaa omavalitsuste liidus (Vabaduse plats 4)

Kohtumistel osalemiseks on soovitav varem registreeruda e-postiaadressil kristiina@vol.ee.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles