Tasuta bussisõit nõuaks miljon eurot lisaraha

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa bussivõrku kummitab praegu kaks muret. Esiteks napib osal liinilõikudel sõitjaid. Teiseks tuleb rasketel sõidukitel siin-seal liikuda nigelas seisukorras kruusateedel.
Viljandimaa bussivõrku kummitab praegu kaks muret. Esiteks napib osal liinilõikudel sõitjaid. Teiseks tuleb rasketel sõidukitel siin-seal liikuda nigelas seisukorras kruusateedel. Foto: Marko Saarm

Selleks, et inimesed võiksid kõigil Viljandimaa-sisestel bussiliinidel tasuta sõita, peaks riik järgmisel aastal siinset dotatsiooni kasvatama enam kui miljoni euro võrra. See on puhtalt poliitiline valik, sest piirkonnas leidub rahanappuse tõttu endiselt kruusateid, mis vesisel aastaajal rasketele sõidukitele läbimatuks muutuvad.

Kaupo Kase
Kaupo Kase Foto: Elmo Riig

Valitsus lubab maakonnasiseste bussiliinide dotatsioone suurendada ning mängib ühtlasi mõttega, et terves Eestis võiks bussiga sõita saada tasuta. Viljandi maavalitsuse arenguosakonna juhataja Kaupo Kase (pildil), millise tundega teie kui siinse ühistranspordivõrgu korraldaja selle uudise vastu võtsite?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles